Tag Archives: Tirana

Open Source Conference in Tirana, Albania, 3, 4 May 2014

OSCAL, ose ndryshe Open Source Conference Albania, është konferenca e parë në Shqipëri dedikuar teknologjive open source si Wikipedia, Linux, WordPress, Mozilla etj. Pëmbajtja e konferencës konsiston në prezantime, trajnime dhe projeksione te ndryshme rreth teknologjive me burim të hapur dhe fushës së informacionit gjatë fundjavës së parë te muajit Maj, më specifikisht gjatë datës 3 dhe 4 Maj 2014. Konferenca konsiderohet e para në këtë fushë dhe pritet që pjesa më e madhe e të pranishmëve të jenë të rinj. Numri i partnerëve mediatik është në rritje e sipër gjë që do kontriboje dhe në numrin e konsiderueshëm të pjesmarrësve. 

Source: tiranaxxl

Holgen Gjoni’s Chamber Music Concert in Boston

Frosina is proud to introduce the concert of Holgen Gjoni, a talented cellist from Albania, who will be performing in Boston on February 21.

For more information, please click here:

Albanian Cellist Holgen Gjoni

The concert information message is below:

==

Dear Colleagues and Friends,
It is my pleasure to invite you and share news of my upcoming chamber music concert at The Boston Conservatory’s Seully Hall on February the 21-st at 8 pm.
The program includes masterworks of composers like Dohnanyi, Brahms, Gubaidulina and Shostakovich exploring a wide sonority spectrum of the trio genre…
Thank you for your support and hope to see you there!
With warms regards,
Holgen

Albania to honor Albanian-American WWII Veterans

Ndërsa kërkesën e veteranëve shqiptaro–amerikanë të SHBA-ve nga Bostoni për ngritjen e një përmendoreje për amerikanët e rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri, kryeministri Berisha  e vlerësoi shumë të drejtë dhe premtoi se në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës do të diskutojnë ngritjen  e një përmendoreje në nderim të tyre.

“Zoti ministër i mbrojtjes, veteranët shqiptaro-amerikanë, të SHBA-ve nga Bostoni kërkojnë me shumë të drejtë që Shqipëri të ngrejë një përmendore për amerikanët e rënnë gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri. Ajo që është e veçantë, shumica  etyre kanë qenë shqiptarë amerikanë, pra duke e parë me pozitivitet këtë kërkesë, duke  e vlerësuar si një detyrim, ata kanë dërguar dhe listën e tyre. Në tërësi, ata kanë qenë oficerë të shërbimeve strategjike, të marinës, ose trupa të tjerë amerikane. Për këta ne duhet të ngremë një përmendore në nderim të kujtimit të tyre, nderim të veprës së tyre. Ata kanë rënë në Shqipëri, për tu bërë të pavdekshëm dhe për të mbetur ne memorien e kombit shqiptar dhe atij amerikan. Ndaj dhe së bashku me Bashkinë  e Tiranës, do të diskutojmë të ngremë  Albanian government discusses the raising of a monument honoring Albanian-American WWII veterans